2015 különleges év. Van, kinek kerek születésnapot, van akinek évfordulót jelent, megint másoknak életük egy emlékezetes fordulópontját.
De a 2015-ös év mindnyájunk számára fontos. Az UNESCO, az ENSZ és az Európai Fizikai Társulat ezt az évet választotta a fény nemzetközi évének. Szerte Európában és az egész világon rendezvények sokasága foglalkozik ezzel a páratlan fizikai csodával, életünk alapkövével. Vizsgálják a hullámtermészetet, a részecskék kölcsönhatását, nélkülözhetetlenségét az élet kialakulásához.
De a fény több mint a tudomány eszköze. E jelenség nem csak kísérletek tárgya, nem csak a látható univerzum építőeleme. A fény valami többé is válhat.
Általa tudjuk milyen gyorsan tágul a világegyetem, segít megérteni az elképzelhetetlent, a fényévnyi távolságokat is. De nem csak távolra tekinthetünk, hanem közelre is. Nagyon közelre, nagyon mélyre.
Magunkba… Egymásba…

Vannak embertársaink, kik ezt a varázslatot hajszolják. Itt élnek közöttünk. Arcukat folyton eltakarja egy furcsa fekete doboz. Ott vannak mindenütt, mindenkor. Életen át keresik, hajszolják a fény csodáját, mit tudósember meg nem fejthet. Mit ők látnak, az a fény mélyről tör elő. Magukba szívják minden fotonját, majd lelkükkel, szellemükkel együtt tárják a világ szeme elé.
E furcsa, de különleges alakok: a Fotósok.
Alacsonyak vagy magasak, szeretetre méltóak vagy éppen idegesítőek. Amatőrök és profik, szakemberek és művészek…
Fotóklubunk ilyen emberekből áll. Különleges szerkezetekkel a táskájukban, az arcukon, a nyakukban. És különleges érzésekkel a szívükben.
A Zselic Fotóklub tagjai a tavalyi évben 65 magyar és nemzetközi pályázaton értek el sikereket. A több mint 300 fotográfia összesen 44 díjat nyert el, köztük 11 aranyérmet, a világ majdnem minden földrészén.
2014-ben elindítottunk egy tehetségkutató és tehetséggondozó programot. A falakon a képek többsége ennek sikerét dicséri.
Mi 2015-ben így ünnepeljük a fény misztikumát. Jöjjenek és tartsanak velünk.

 

GlaBlog

Még több cikk a GlaBlogon...

GlaBlog

Üdvözöllek ezen blog lapjain kedves olvasó. Ebben az egyvelegben megtalálható a korábbi Maszatka oldal minden cikke, a régi werkfotók és kirándulások beszámolói. Minden egyben, új köntösben. Tematikusan szűkíteni a kategóriaválasztóval tudsz. Kellemes böngészést kívánok.

Olvasd a Maszatka sztorit