Meztelen lelkem – ezzel a címmel jelent meg Kiss Zoltán első önálló fotókiállítása, méghozzá aktfotókból 2009-ben. Hamarosan Múzsák címmel filmet is készített az aktfotóiról. A 36 éves alkotó 2003 óta érzi, hogy számára a fotográfia az önkifejezés megfelelő formája. Három évvel később már kiállításokon, fotópályázatokon, kiadványokban szerepelt. Fotóit GlaBowSky művésznéven készíti.
– 2014-től a nemzetközi fotópályázatokon kreatív munkáinkat alkotópárosként szerepeltetjük a szintén kaposvári, nemzetközi eredményei alapján ismert fotóművésszel, Laki Krisztina Évával. Az elmúlt másfél, két évben a képekkel a világ 26-27 országában 35-40 nemzetközi fotóversenyen mintegy 180 alkalommal szereztünk kiállítási jogot, 19-20 esetben pedig arany- vagy ezüstérmet, különdíjat. Legismertebb képem, A boldogság pillanatai 37 nemzetközi kiállításon szerepelt és 14 különböző díjat nyert el – mondta a fotós.
Az idén a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség a kiállításokon elért eredményei és a benyújtott szakmai portfoliója elismeréseként AFIAP fotóművészeti diplomát adományozott számára. Jelenleg a Mecseki Fotóklub tagja, illetve a Zselic Fotóklub alapítója és alelnöke.
– A Zselic Fotóklub 2012-ben alakult egy fotózás iránt tisztelettel rajongó baráti társaságból – mondta Kiss Zoltán. – Célunk olyan értékek teremtése, amely a fotográfia tudományát és művészetét gazdagítja, de emellett egy pillanatra sem feledteti a fotózás szeretetét, örömét. Tagjaink tudását folyamatosan gyarapítjuk oktatásokkal, és igyekszünk felkutatni és felkarolni az új tehetségeket. A gondozásukra indított sikeres projektünkben a városban egyedülálló fotószakkört valósítottunk meg. A sors iróniája, hogy a Zselic fotóklub nevét és munkásságát a fotópályázati eredmények alapján a világ több mint 30 országában ismerik és elismerték már, míg szűkebb hazánkban még szakmán belül sem igazán.

K.G. (Sonline cikk)

Amíg a vízen járást gyakorlom, itt egy dalszöveg:


Ez az az út, ami soha nem ér véget
hagyom a tűzet, mert szeretem ha éget
Aki bennünk bízik, nem fog csalódni
megöl az élet, de ez legalább valódi!
Tudod tesó, én már láttam a legalját
mégis vannak akik a cipőmet lenyalják
Mert én szemben a széllel
én erő te gyenge, én nappal te éjjel!
Van az a perc ami több mint egy élet
csak akkor érzed ha igazán éled
Úgy szállnak a szavak, ahogy telnek a napok
ha Denizzel szólunk, meglátnak a vakok
(Jah) ez itt a századik fejezet
fel a fejjel M.O, had lássam a kezeket!
Minden szó amit kiejtek legenda
legyetek boldogok, és ez legyen ma!
Viszem a fáklyát a sötétben, keményen
embernek maradni mindig csak szerényen!
A lelketekbe a nevemet ma bevésem
ennyin múlik a sors, csak egy kevésen

Refrén
Ideje más szemmel nézni a világra
a szemem nyitva, szárnyaim kitárva
Hidd el semmi sem történik hiába
én az vagyok ki az életet imádja!


(Deniz MC feat. Tkyd - Én az vagyok)

GlaBlog

Még több cikk a GlaBlogon...

GlaBlog

Üdvözöllek ezen blog lapjain kedves olvasó. Ebben az egyvelegben megtalálható a korábbi Maszatka oldal minden cikke, a régi werkfotók és kirándulások beszámolói. Minden egyben, új köntösben. Tematikusan szűkíteni a kategóriaválasztóval tudsz. Kellemes böngészést kívánok.

Olvasd a Maszatka sztorit