Az ember azt gondolná, hogy egy kisgyerek még nincs mindennel tisztában. Szerintem ebbe a hibába minden szülő beleesik. Elég nyíltnak tartom magam, ennek ellenére az olyan dolgokat mint a tampon kérdése kifejezetten diszkréten kezeltük a lány előtt. No nem is feltétlenül azért, mert bevonzza a felvilágosítás bizonyos részeinek kérdését, egész egyszerűen nem akartuk, hogy véletlenül egy tamponhasználattal próbáljon nagylányosat játszani....
Talán pont ezért lepődtünk meg, amikor egy iskolai rendezvényről hazafelé tartva a következő párbeszéd zajlott le sógornőm és a hét és fél éves kislányom között.
- Nénnyus! kérek szépen rágót!
- Most nem tudok adni mert vezetek, de ott van a táskámban, keresd elő.
Egy perc turkesztán után Nénnyus hátraszól.
- Na megvan a rágó?
- Az nincs, csak a pin@tabletta a tikktakkos dobozban...

Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik...  Szem megtelik könnyel, tüdőből a lég csuklással telt röhögésként távozik....

 

Napokban egyik este a vacsora bőr alá helyezésének folyamata közben meséli porontyom, hogy kis osztálytársa kirándulni volt a szüleivel és meglepizett mindenkinek azzal, hogy egy csomó kagylót meg kavicsot hozott ajándékba. Mindenki választhatott, így Maszatka is merített magának a tündérporból, egy kis ásványocskával tért haza a gyűjteményébe.
Az anyja két kanál közt érdeklődik tőle:

- És egyébként hol voltak?
- Egy tejfölösdobozban.
- Nem úgy, hanem hogy Annáék hol voltak?
- Hát ott a suliban....

A végletekig korrekt, ámbátor teljesen használhatatlan válaszok alapján azt gondolom fényes karrier elé nézne a Májkroszoft szupportosaként.... :) De hát mit is csodálkozunk a mai gyerkőcökön. Pont húsvét előtt kicsivel amortizálta a világnézetemet egyik reggel, a suli felé tartó késés-kompenzáló ámokfutás közepette. Ilyet szól a hátsó ülésről:

- Apa! Kellene szereznünk egy hőérzékelős kamerát!
- Hogy mit?! Mégis miért?
- Felszereljük a nappaliba és akkor kiderül, hogy tényleg a nyúl hozza az ajándékokat, vagy ti...!

Korából adódóan jogos a kinder-bullshit ösztönös megkérdőjelezése, inkább csak a problémakör rendkívül felkészült megközelítése lepett meg.... :D

A hátsó kertünkben minden évben ki szoktuk rakni a madáretetőt, ahol nagyon szép madarakat láthatunk csipegetés közben. Idén viszont VIP vendégeink is akadtak, három csodaszép harkály.
Pocokkal gyakorlatilag ignoráltuk az ebédet, mert a konyhaablakon keresztül egyfolytában gyönyörű reptüket néztük. Fenséges madárkák!

Egy idő után nem bírtam toább és nekiálltam képeket is csinálni róluk (természetfotósoktól elnézést, ezek csak képek a lány unszolására). Továbbiak a tovább után....

GlaBlog

Még több cikk a GlaBlogon...

GlaBlog

Üdvözöllek ezen blog lapjain kedves olvasó. Ebben az egyvelegben megtalálható a korábbi Maszatka oldal minden cikke, a régi werkfotók és kirándulások beszámolói. Minden egyben, új köntösben. Tematikusan szűkíteni a kategóriaválasztóval tudsz. Kellemes böngészést kívánok.