Most következő természetfilmünkben egyedülálló felvételeket láthatnak a nálunk viszonylag nagy számban előforduló, mégis közkedvelt ragadozó emlős táplálkozási szokásairól.
Fent látható, amint a mit sem sejtő kicsiny pocok békésen aluszik a hosszú és dolgos nap után egyik törzsbelijének védő ölelésében. A természetnek azonban megvannak a maga törvényei. Nem holmi leánymese, nem délutáni matiné, kőkemény és kegyetlen valóság!


Sötét rejtekéből a villám sebességével tör elő és veti magát zsákmányállatkájára az anyaszaurusz, hogy hozzáférhessen kedvenc eledeléhez. A kicsiny, erszényesekkel rokon pelenkások osztályába tartozó pockocska napközben kellemetlen frekvencián üvöltve riasztja el a portyázó ragadozókat, azonban éjjelente csendes kis virágocskának álcázza magát. Ilyenkor védtelen a rátámadó apaszauruszok és anyaszauruszok dézsmálása ellen, akik előszeretettel fogyasztják a boglárka édes kis szirmait.

 

Hozzászólás: jozsa-gabriella 09/Dec 14 : 17:48
Gyönyörű szép vagy Maszatka!!Csak tessék kicsit többet hisztizni apának :-D de ne feledd csak apának szabad!!! :DDD  Puszilunk titeket: Kristóf és jómagam:):)

Hozzászólás: glabowsky 09/Dec 14 : 23:40
A gyönyörűben teljes az egyetértés közöttünk :) Abban már kevésbé, miért is kell apára uszítani a hisztigépet... :D Hát nincs elég bajom...? ;)

Hozzászólás: jozsa-gabriella 09/Dec 17 : 21:55
Hát talán ez még belefér :) !!Nézd a jó oldalát legalább nem unatkozol!! :DD PUSZILUNK TITEKET!!:DD

Hozzászólás: jozsa-gabriella 09/Dec 22 : 15:29
Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot! Ajándékot, szeretetet s mindent, ami fontos neked! Ajtód elé fehér bársonyt: Békés Boldog Szép Karácsonyt!
Kristóf és Jómagam  ;) :D

 

GlaBlog

Még több cikk a GlaBlogon...

GlaBlog

Üdvözöllek ezen blog lapjain kedves olvasó. Ebben az egyvelegben megtalálható a korábbi Maszatka oldal minden cikke, a régi werkfotók és kirándulások beszámolói. Minden egyben, új köntösben. Tematikusan szűkíteni a kategóriaválasztóval tudsz. Kellemes böngészést kívánok.