"A szépség olyan, mint a fizika törvényei, attól függetlenül létezik, hogy azt elismerjük, vagy sem."

( Szipál Márton )

"A világgal való kommunikálás legmagasabb szintje a művészet"

( ismeretlen )

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg…"

( Rodin )

"A fénykép csak akkor készül el igazán, amikor valaki ránéz és olyan kapcsolat alakul ki, melyben a művet saját történetéhez tudja fűzni."

( Nobuyoshi Araki )

"Aktot fotografálni jól csak igazi művészember tud, aki nemcsak mesterségével, de a képzőművészeti problemákkal is tisztában van. - Tévesnek tartom azt a nézetet, hogy a téma pornografikussá teheti a képet. Nincs az a kényes téma, nincs az a bizarr kompozíció, nincsen az a merész fantasztikum, amit egy művész nemesen és tiszteletreméltóan meg ne tudna oldani. Viszont a legegyszerűbb ruhanélküliség is vaskos gorombasággá aljasodhat egy művészietlen antitalentum kezén . . ."

( Angeló )

( Kozma Béla - Miskolci Reggeli Hírlap, 1925. január 1., 11. oldal )

"... a fotográfia nem a tényleges valóság tanulmányozása, hanem a sugallattal, rejtéllyel és fantáziával teli eszményi igazság keresése. A fényképezés tulajdonképpen birtoklás, olyan cselekedet, amelynek során tudásra teszünk szert és a téma mélyen a tulajdonunkká válik. A fényképezésnek nem a láthatót kell reprodukálnia, hanem a láthatatlant láthatóvá tennie."

( Franco Fontana )

"Minden fénykép - éppen, mert kihasítja és megdermeszti a pillanatot - az idő mindent fölemésztő kérlelhetetlenségéről tanúskodik."

( Susan Sontag )

"A fotó egy erkölcsi döntés, melyet 1/8 másodperc alatt hozunk meg"

( Salman Rushdie )

"A fényképezőgép olyan útlevél, mely előtt leomlanak az erkölcsi korlátok, feloldódnak a társadalmi gátlások..."

( Susan Sontag )

"Meglátni a perc ezredrésze alatt azt, ami mellett a közömbös emberek vakon haladnak el – ez a fotóriportázs elmélete."

( Munkácsi Márton )

GlaBlog

Még több cikk a GlaBlogon...

GlaBlog

Üdvözöllek ezen blog lapjain kedves olvasó. Ebben az egyvelegben megtalálható a korábbi Maszatka oldal minden cikke, a régi werkfotók és kirándulások beszámolói. Minden egyben, új köntösben. Tematikusan szűkíteni a kategóriaválasztóval tudsz. Kellemes böngészést kívánok.